PRILIKA ZA MLADE I PODUZETNE: Zagreb domaćin trodnevnog kampa za deset odabranih startupova

Foto: Press

Microsoft for Startups i akcelerator Startup Wise Guys pozivaju sve zainteresirane tehnološke startupove u ranoj fazi da se prijave na njihov SEE Growth Camp koji će se održati od 17. do 19. travnja 2018. godine u Zagrebu.

Riječ je o trodnevnom kampu za do deset odabranih timova, a fokus će biti na pomoći startupima u rastu i uspješnom skaliranju svog proizvoda na europskom i svjetskom tržištu. Program će uključivati upoznavanje s tehnološkim trikovima, savjetovanje s mentorima 1:1, prezentiranju projekta i rad na opipljivim ključnim idejama poput strategije razvoja proizvoda i regionalnog plana ekspanzije. Na Architecture Design Sessions stručnjaci iz Microsofta radit će sa svakim od startupova s ciljem poboljšavanja njihovog trenutnog ili budućeg proizvoda, Kako bi se startupi mogli prijaviti, njihov proizvod mora biti u MVP ili beta fazi, imati barem pilot korisnike, plan za skaliranje u inozemstvu, a osnivači moraju imati strast i odlučnost potrebnu za uspjeh.

Događaj je prvenstveno namijenjen startupima iz država jugoistočne Europe – Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH, Makedonije, Kosova, Crne Gore i Albanije, a u navedenu skupinu uključena je i Moldavija, kao i neke druge zemlje.

Prijave su otvorene do 5. travnja 2018. godine putem linka: https://www.microsoft.com/en-us/growth-bootcamp/.

“Cijeli Microsoftov poslovni model temelji se na suradnji s IT zajednicom, što uključuje i startupe. Zahvaljujući svojoj veličini i iskustvu, poduzetnicima početnicima možemo skratiti put do uspjeha i pomoći im da osvoje regionalno ili globalno tržište. Ovaj bootcamp savršena je prilika da startupi dobiju više informacija o našoj platformi Azure i na koji način im može olakšati poslovanje, iskoristiti savjete od drugih osnivača startupa, kao i vodećih akceleratora iz regije”, rekla je Nina Šindija, StartUp Manager u Microsoftu.

Sredinom veljače započeo je program Microsoft for Startups, s kojim kreće dvogodišnji ciklus investicije od 500 milijuna američkih dolara, koja će startup tvrtkama ponuditi mogućnost zajedničke prodaje s Microsoftom, kao i pristup Microsoftovim tehnologijama te društvenim čvorištima koja promiču suradnju unutar lokalnih ekosustava. Startupi su nezaobilazan generator inovacija, a kako bi im omogućio brži rast, Microsoft će postati partner s osnivačima kompanija i investitorima diljem svijeta.

“Već istražujemo startupe iz Hrvatske, Srbije i Moldavije za pristupanje našem akceleratoru na Baltiku. Tehničkog talenta u regiji očito ima, ali vidimo kako se puno osnivača muči kako bi svoj posao pokrenuli izvan domaćeg ili regionalnog tržišta”, rekao je Cristobal Alonso, globalni CEO Startup Wise Guys.

Microsoft for Startups i Startup Wise Guys organiziraju SEE Growth Bootcamp uz podršku sljedećih partnera: Tehnološki park Zagreb, Razvojna agencija Zagreb, ImpactHub Zagreb, EIT Digital, ABC accelerator, ImpactHub Beograd i South Central Ventures. (M. Petković)