Vrlo aktualni savjeti: Nezaposlenom prijatelju ovo nipošto nemojte reći!

nezaposleni-630
Prijatelj vam je ostao bez posla i dok on jedva sklapa kraj s krajem i sa strepnjom razmišlja o budućnosti, vi odlazite na sigurno radno mjesto i redovno vam stiže plaća.

Business Insider objavio je savjete što ne bi nikako smjeli govoriti prijatelju kako se ne bi osjetio izoliranim ili poludio od frustracije, piše portal Danas.hr.

1. “Kako ide traženje posla?”

Potpuno je normalno da se interesirate kako je, ali ne pitajte stalno za posao. Neki dani su bolji, a neki lošiji. Ako vam ne kaže da je našao posao i da počinje raditi idući tjedna, ne očekujte novosti svakog sata. Zapravo, pitajte samo ako imate nešto za ponuditi.

2. “Evo što pogrešno radiš”

Pita li vas prijatelj za savjet slobodno ga ponudite. No, ne pita li vas, ne pokušavajte mu reći što radi pogrešno jer ćete samo pridonijeti njegovoj zlovolji ili ga čak uputiti u krivom smjeru.

3. “Znam tipa koji radi isti posao, jedva da može svezati vlastite cipele, ali dobio je posao odmah polije diplome i ima dobru plaću”

Ova priča može biti poticajna završite li je na način da prijatelju date ime i broj telefona čovjeka koji je zaposlio tog tipa. No, ne namjeravate li tako završiti priču, nemojte je ni pričati.

4. “To je problem s mladima danas. Uvijek misle…”

Varijacije na temu uključuju “oni nikad ne bi…” ili “misle da su nešto posebno, ali nisu” i “misle da će im se sve servirati”. Ovo su posebno otrovne opaske ako je prijatelj mlađi od vas.

5. “Gledaj to s vedrije strane, sad imaš toliko slobodnog vremena”

Zna on točno koliko ima slobodnog vremena, ne trebate mu to još nabijati na nos.