Zagrebačka županija izdvojila 500.000 kuna za projekt samozapošljavanja

Zagrebačka županija dodijelila je Regionalnoj razvojnoj agenciji 500.000 kuna za realizaciju projekta “Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto“ čiji je cilj smanjenje nezaposlenosti te poticanje poduzetništva i samozapošljavanja na području Zagrebačke županije.

nezaposlenost-630
Inače projekt “Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto“ provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zagreb (HZZ, PU Zagreb). S obzirom na to da Zavod trenutno nema financijskih sredstava za nastavak projekta, Zagrebačka županija se odlučila uključiti u projekt te je osigurala vlastita sredstva.

Na taj način omogućit će se da 20 korisnika s područja Županije dobije po 25.000 kuna za otvaranje vlastite tvrtke.

Potpora je namijenjena za pokretanje poslovanja, od čega do 30 posto iznosa za trošak rada, a ostali dio sredstava za kupnju, zakup i uređenje poslovnog prostora te nabavu opreme, alata i inventara za obavljanje djelatnosti.

Potpore će se odobravati onim podnositeljima zahtjeva koji imaju prebivalište na području Zagrebačke županija i koji će osnovati obrt, trgovačko društvo ili slobodno zanimanje sa sjedištem na području županije.

Također, potpore se mogu odobriti i podnositeljima zahtjeva koji su nakon podnošenja zahtjeva osnovali poslovni subjekt, odnosno započeli poslovanje.