UHIĆENJA ŠIROM HRVATSKE: Policija i Uskok razbili organiziranu skupinu krijumčara heroina!

Foto: PU istarska

Policija je u suradnji s Uskokom uhitila razbila organiziranu skupinu koja se bavila krijumčarenjem i preprodajom heroina, pet osoba je uhićeno, zaplijenjeno je 3,9 kilograma heroina i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske, Odjela kriminaliteta droga su u suradnji sa Službom kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke, Službom kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli višemjesečno kriminalističko istraživanje nad šest osoba, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

Foto: PU istarska

Policija sumnjiči šestoricu muškaraca (43-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije, 59-godišnjeg državljanina Srbije i četvoricu hrvatskih državljana u dobi od 66, 49, 47 i 42 godine) da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, odnosno da su se u razdoblju od rujna prošle godine do rujna ove godine udružili i povezali u zločinačko udruženje radi neovlaštenog stavljanja u promet heroina na narkotržište Istarske, Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije. Prema neslužbenim podacima, za 42-godišnjim hrvatskim državljaninom još se traga.

Osumnjičeni su heroin nabavljali na područje jedne od zemalja jugoistočne Europe te su ga krijumčarili na područje Hrvatske. Djelovali su udruženo, svatko u svojoj ulozi nabave, prodaje, čuvanja, posredovanja u kupoprodaji, nuđenja na prodaju ili prenošenja droge radi prodaje, te same prodaje.

Na taj su način u navedenom razdoblju stavili u prodaju najmanje 4,2 kilograma heroina

Policijski službenici su 23. rujna u jutarnjim satima uhitili trojicu osumnjičenika na području Policijske uprave zagrebačke, jednog na području Policijske uprave istarske i jednog na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Tijekom pretrage njihovih domova i vozila pronašli su ukupno 3,9 kilograma heroina i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave primorsko-goranske, a kaznena prijava protiv njih dostavljena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.