Preko interneta nabavljao drogu iz inozemstva pa je preprodavao u Zagrebu

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “neovlaštena proizvodnja i promet drogama” i “nedozvoljena trgovina”.

Sumnja se da je osumnjičeni, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi daljnje preprodaje, putem interneta s područja Kraljevine Nizozemske i Litve nabavljao veće količine metamfetamina, koju je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Medveščaka, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Također se sumnja da je u konkretnom razdoblju od 2022. godine, a radi daljnje preprodaje, putem interneta s područja Slovačke nabavljao veće količine lijekova za koje od strane Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMEDA-a) ne posjeduje odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj.

Jučer, 26. veljače 2024. godine u sklopu kriminalističkog istraživanja, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke obavili su pretragu na području Medveščaka na adresi boravka osumnjičenog te su pronašli ukupno 47.6 grama droge metamfetamin pakirane u 39 paketića, ukupno 430 ml droge GBL (gama-butirolakton) pakirane u 10 staklenih bočica te ukupno 14 originalno zapakiranih kutija tableta za potenciju, 76 originalno zapakiranih tableta za potenciju uz još 120 komada tableta raznih marki za potenciju kao i vagu za precizno mjerenje težine.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku te je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.