Policija na području Maksimira uočila sumnjiv automobil, uhićena trojica Rumunja

Foto: MUP

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana rumunjske starosti 34 i 27-godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te nad 42-godišnjim državljaninom rumunjske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave.

“U utorak, 2. travnja 2024. godine oko ponoći, policijski službenici zatekli su osumnjičene na području Maksimira u osobnom vozilu gdje je ispod sjedišta uočeno i pronađeno 10 plastičnih omota, od kojih je svaki težine oko 0,4 grama, a koji su ispunjeni kokainom sveukupne težine 4 grama. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici potvrdili su svoju sumnju da su osumnjičeni točno neutvrđenog dana, nabavili 10 plastičnih omota s kokainom s ciljem daljnje preprodaje”, priopćila je PU zagrebačka.

Nadalje se sumnja da je osumnjičeni 42-godišnjak, izradio krivotvorenu ispravu s unaprijed stvorenom namjerom da ju uporabi kao pravu i to vozačku dozvolu Republike Rumunjske, u koju je utisnuo svoju fotografiju, a potom je takvu ispravu predočio policijskim službenicima prilikom njegove provjere identiteta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.