Zagrebačka policija državljaninu Srbije oduzela 300.000 tableta

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim državljaninom Republike Srbije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

“Sumnja se da je osumnjičeni zasad točno neutvrđenog dana, početkom travnja 2024. godine suprotno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i bez prethodnog odobrenja nadležnih tijela, nabavio veću količinu tableta Belbien od 10 mg te Rivotril od 2 mg. Navedene tablete sadrže tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga te se nalaze na popisu psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, a sve s ciljem da ih stavi u promet odnosno da ih neovlašteno proda i učini dostupnim krajnjim konzumentima droga”, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Policijski službenici obavili su pretragu doma i drugih prostorija kao i pretragu pokretnih stvari kojima se koristi osumnjičeni na području Peščenice te je pronađeno 276.800 komada Belbien tableta od 10 mg te 19.800 tableta Rivotril od 2 mg.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici u zakonskom roku su predali osumnjičenog pritvorskom nadzorniku a posebno izvješće je dostavljeno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.