UHIĆENA DVOJICA MLADIĆA: Jedan drogu nabavljao i prepakiravao, drugi je preprodavao

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

“Sumnja se da je prvoosumnjičeni, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi daljnje preprodaje, na za sada neutvrđen način, nabavljao veće količine kokaina, amfetamina, konoplje, smole i ulje konoplje, koju je potom skrivao, miješao s punilima vagao i prepakiravao u stanu na području Medveščaka, nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje prodavao na nezakonitom tržištu i drugim preprodavačima među kojima je i drugoosumnjičeni”, priopćila je PU zgarebačka.

Jučer, 22. veljače 2024. godine u sklopu kriminalističkog istraživanja, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke obavili su pretragu na području Medveščaka na adresi boravka osumnjičenog te su pronašli ukupno 685 grama konoplje tipa droga pakirane u 12 različitih paketa, 38 grama smole konoplje tipa droga pakirane u 2 različita paketa, 42.5 grama droge kokain pakirane u 3 različita paketa, 288 grama droge amfetamin pakirane u 5 paketa, 21.9 ml ulja konoplje tipa droga pakirane u 7 medicinskih šprica, 243 grama punila za miješanje s drogom radi povećanja mase droge i dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima droge.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je drugoosumnjičeni, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, radi daljnje preprodaje, od prvoosumnjičenog nabavljao veće količine konoplje tipa droga koju je potom prodavao na nezakonitom tržištu.

U srijedu, 21. veljače drugoosumnjičeni je policijskim službenicima prilikom uhićenja dragovoljno izručio ukupno 115.9 grama konoplje tipa droga i novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičenici su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku te je kaznena prijava dostavljena Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.