Gradonačelnik Bandić položio kamen temeljac za Područnu školu Pongračevo

Gradonačelnik Bandić položio kamen temeljac za Područnu školu Pongračevo
Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu suradnika, obilježio je danas početak radova te položio kamen temeljac za izgradnju Područne škole Pongračevo u Baštijanovoj ulici.

“Stara poslovica kaže da sa znanjem, dolazi i imanje. Ova je investicija dokaz da nam je obrazovanje prioritet te da Grad Zagreb prepoznaje potrebe svojih građana. Kontinuirano ulažemo napore za stvaranje boljih uvjeta života, školovanja i sigurnosti za svoju djecu i žitelje”, rekao je gradonačelnik Bandić.

Gradonačelnik Bandić položio kamen temeljac za Područnu školu Pongračevo
Foto: Zagreb.hr

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić je kazao da će nova škola biti opremljena s osam klasičnih učionica, četiri specijalizirane učionice, kuhinjom, knjižnicom i sportskom dvoranom skupa s pratećim administrativnim prostorima. „Dok se ne formira kao jedinstvena škola, djelovat će kao dio škole Augusta Šenoe. Po završetku radova, škola će imati kapacitet od 12 odjela za učenike od 1. do 4. razreda te nakon završetka druge faze izgradnje još toliko razrednih odjela za učenike od 5. do 8. razreda. Zamišljeno je da škola u konačnici radi u jednoj smjeni“, rekao je pročelnik.

Predsjednik Gradske četvrti Trešnjevka – sjever Ivan Butorac je istaknuo da je Pongračevo mlado naselje s velikim brojem djece. „Osnovna škola Augusta Šenoe je već dosegla svoje kapacitete. Jedan dio djece je dosada pohađao školu u OŠ Ljubljanica, koja je također prilično popunjena. Završetak radova i otvorenje nove škole očekujemo do početka nastavne godine 21./22.“, rekao je.

Nakon polaganja kamena temeljca, gradonačelnik Bandić obišao je i neke od aktualnih radova u Gradskoj četvrti Trešnjevka – sjever, a prva lokacija bila je Hokejski centar u Zagorskoj ulici gdje je u tijeku uređenje pomoćnog terena.

“Novi teren je u završnoj fazi izgradnje. Presvučen je zaštitnom antitraumatskom podlogom, sljedeća faza je postavljanje umjetne trave nakon čega će teren biti spreman za uporabu. Novi teren će omogućiti većem broju mladih da se bave ovim sportom, a Hokejski centar će dobiti dodatne kapacitete za turnire i treninge“, rekao je predsjednik Butorac.

U sklopu obilaska, gradonačelnik i njegovi suradnici posjetili su Mjesni odbor Dr. Ante Starčević gdje su u tijeku radovi na uređenju trim parka i sanacije objekta mjesne samouprave. Radovi su uključili izgradnju parka za pse, postavljanje vježbalište za odrasle te igrališta za djecu.

U Parku Stara Trešnjevka su pri kraju radovi na uređenju parka za pse koji se prostire na oko 1 000 m² travnjaka. Kako se čulo, postavljani su stolovi i klupe, posude za otpatke, koševi za pseći izmet, urbana oprema, ograde, opločena su šetališta te postavljani novi rubnjaci.

Posljednja točka obilaska bila je u Mjesnom odboru Samoborček gdje su nedavno završili radovi na uređivanju nogostupa u Ulici Božidara Adžije u dužini od 180 metara.

Vijećnik Gradske četvrti Željko Sladović je objasnio da je nogostup bio u lošem stanju: “Mislim da smo ovim zahvatom riješili probleme mnogih stanovnika, a naročito onih starijih i slabije pokretljivih koji sada mogu neometano prolaziti ovom stranom ulice.”

Najavio je da se na jesen očekuje i obnova objekta Mjesne samouprave Samoborček te izgradnja podzemne garaže kod Doma sportova.

“Zahvalni smo gradonačelniku i njegovim suradnicima na odličnoj suradnji”, rekao je.