Amira Medunjanin i Simfonijski orkestar HRT-a publici u Areni Zagreb poklonili koncert za pamćenje!

Foto: Nikola Knežević

Amira Medunjanin u četvrtak navečer je s nekoliko kolega gostiju i nekoliko tisuća obožavatelja proslavila 20 godina svoga glazbenog djelovanja.

Udružila je snage sa Simfonijskim orkestrom HRT-a pod ravnanjem maestra Jurice Petrača te je publici poklonila koncert za pamćenje.

Foto: Nikola Knežević

Od samoga početka koncerta dvoranom je vladala savršena atmosfera i emocija, a iz pjesme u pjesmu Arenom se orio sve jači pljesak. Amira je koncert otvorila pjesmama “Jano mori” i “Kad ja pođoh na Bentbašu”, a repertoar je nastavila hitom “Moj dilbere” u pratnji Boška Jovića. Violinist Matej Mihaljević Amiri se pridružio na pjesmi “Gde si dušo, gde si rano”, dok je u duetu s Markom Kutlićem otpjevala “Baladu” i “Da sam ja netko”. “Ti si mi u krvi” i “U mraku oceana” izvela je s Lu Jakelić, a Klapa Motovun joj se pridružila na pjesmama “Tija bi te zaboravit” i “Cetina”. Uz Simfonijski orkestar HRT-a, Amiru je Antonio Vrbički pratio na harmonici, Boško Jović na gitari, a Mario Rašić na basu.

Jedna od najpoznatijih vokalnih solistica, čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, na velikom je koncertu u Areni izvela tradicijske i autorske kompozicije iz bogate glazbene palete. Oduševljenje publikom nije skrivala, a u nekoliko je navrata istaknula koliko joj znači što su se okupili na tom predivnom koncertu u zagrebačkoj Areni.

Koncert naziva “Gdje pjesme nose ljudska lica” veliki je iskorak za Amirinu karijeru te još jedan dokaz da joj broj publike u Hrvatskoj iz godine u godinu sve više raste. Amira Medunjanin najavila je i novi studijski album koji će publika moći doživjeti na njezinom idućem koncertu u Zagrebu, a dan prije nastupa predstavila je singl “Kada bi bila”.