Svečano otvorena obnovljena i nadograđena OŠ Pavleka Miškine

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, otvorio je obnovljenu i nadograđenu osnovnu školu Pavleka Miškine na Svetom Duhu.

djeca-plesu-baloni

“Točno dan nakon prijema Hrvatske u Europsku uniju prošle godine krenuli smo u rekonstrukciju i dogradnju škole koja je trajala 14 mjeseci. Uložili smo gotovo 50 milijuna kuna i radnu površinu škole povećali sa 3885 na 5824 m2 te rad u tri smjene pretvorili u jednu za razrednu, odnosno dvije smjene za predmetnu nastavu”, rekao je gradonačelnik Bandić i uputio ispriku i zahvalu roditeljima što su godinu dana svoju djecu morali voditi u druge obližnje škole.

Također je najavio da će u sljedećih pet godina Grad napraviti 30 novih škola i ispratiti u povijest drugu i treću smjenu: Sve škole će za pet godina raditi u jednoj smjeni i taj standard želimo preslikati na cijelu Hrvatsku.Sretan sam i ponosan što smo ovu godinu uložili 450 milijuna kuna u izgradnju rekonstrukciju dva vrtića i pet škola.

“Zahvaljujem Gradu što se u ovom teškom vremenu našao novac za ovaj projekt, a posebno gradonačelniku što je svakodnevno nadzirao radove i brinuo da sve bude završeno u roku”, rekla je ravnateljica škole Vesna Vrbanović Jančić.

Sljedeće godine obilježavamo 140 godina postojanja škole i ovo je najbolji mogući rođendanski poklon koji smo mogli dobiti. Naša stara, nova škola nastavlja tradiciju odgoja i obrazovanja budućih generacija za dobrobit čitave zajednice i budućih generacija.