Susret Rudeša i Hajduk proglašen utakmicom srednjeg rizika, uvodi se posebna regulacija prometa

Foto: Pixabay

Uoči utakmice 5. kola SuperSport HNL-a između NK Rudeš i HNK Hajduk, koja se igra u  nedjelju na nogometnom stadionu Zagreb, Policijska  uprava zagrebačka izdala je priopćenje u kojem objavljuje važne informacije za u vezi s tim sportskim događajem.

Utakmica je proglašena utakmicom srednjeg sigurnosnog rizika i sukladno tome policija će tijekom cijelog dana s dovoljnim brojem policijskih službenika poduzimati sve mjere sigurnosti, ističe se u priopćenju.

U  svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira tijekom putovanja na utakmicu i povratka, kao i neometanog odigravanja nogometne utakmice, policija će poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, Zakonu o javnom okupljanju.

S obzirom na očekivani veliki interes gledatelja te očekivani dolazak većeg broja gostujućih navijača, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama koje navodimo u nastavku priopćenja.

Ulazi u stadion bit će otvoreni od 17 sati, uz napomenu da će ulazi na istočnu tribinu za gostujuće navijače, u slučaju njihovog ranijeg dolaska biti spremni za otvaranje već od 16,30 sati, stoga pozivamo posjetitelje da na vrijeme krenu prema stadionu te da, ukoliko su u mogućnosti, koriste javni prijevoz radi izbjegavanja gužve. Imajte na umu posebnu regulaciju prometa koja će biti na snazi.

Posebna regulacija prometa

Na dan odigravanja utakmice organizator će, u suradnji s policijskim službenicima te sukladno Prethodnoj suglasnosti Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost Grada Zagreba, kao i Rješenju Policijske uprave zagrebačke, uspostaviti posebnu regulaciju prometa na način da će od 6 do 23 sata biti onemogućeno parkiranja u Andrašecovoj ulici i Kranjčevićevoj ulici dok će od 15 do 23 sata iste ulice biti zatvorene u potpunosti za sav promet.

Obavijest za gostujuće navijače

Ulazi u stadion za gostujuće navijače bit će spremni od 16,30 sati.

Prihvat gostujućih navijača na NP Lučko i NP Zagreb-istok (za navijače sa područja Slavonije) predviđen je od 15,00 sati, a navijači koji stignu do 17,30 sati bit će pravovremeno prepraćeni do tzv. “sterilne zone“ stadiona Zagreb. Zbog pojačanog prometa nedjeljom, aktivnosti prihvata i okupljanja navijača provodit će se iza naplatnih kućica, kako bi se izbjeglo dodatno opterećenje protočnosti prometa izlaska s autoceste.