Uhićena 24 navijača, kod stadiona Maksimir napadnut splitski dogradonačelnik Ivošević

Foto: MUP

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević na društvenim mrežama objavio je da su njega i još dvoje kolega, na izlazu sa službenog parkirališta stadiona Maksimir, napala tri muškarca.

“Prilikom izlaska sa službenog parkinga stadiona Maksimir tri ‘junačine’ se zaletile na auto s dva zamjenika gradonačelnika Grada Splita, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Splita i jednom ženom pri čemu su razvalili retrovizor. Iz auta izašla dva zamjenika, a njih trojica utekla. Meni bi bilo neugodno”, objavio je Ivošević na Facebooku.

“Treba to osuditi i naći izgrednike. Prevršilo je svaku mjeru da naši ljudi koji dolaze na utakmice, nisu sigurni. Pokušavalo se s edukacijom i metodama, ali nema, ima samo jedna, a to je kažnjavanje. Podizanje stupnja i veličine kazni. Vidite što je bilo u Grčkoj, bili su četiri mjeseca u tamošnjim zatvorima te su sigurno dobili pravu lekciju”, izjavio je Zdravko Reić u HTV-ovoj emisji Studio 4, dodajući da se ne može dogoditi da se ne pronađe krivac.

Policija u svom izviješću navodi da su evidentirana “dva manja oštećenja vozila, jednog policijskog na blokadnom punktu u Novom Zagrebu prilikom dolaska posjetitelja, a drugo, u vlasništvu privatnog poduzeća iz Splita, tijekom razilaska posjetitelja, te se izvidi, odnosno kriminalističko istraživanje i u ovom slučaju nastavlja”

Inače, kako stoji u objavi Ravnateljstva policije, “za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije policije privedene se 24 osobe, od kojih je 10 navijača domaćeg, a 14 gostujućeg kluba, najčešće zbog alkoholiziranosti i posjedovanja te pokušaja unosa pirotehnike, odnosno zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima”.

Zbog oštećenja dijela inventara, u najvećem dijelu se radi o paljenju stolica na južnoj tribini korištenjem pirotehnike, policijski službenici nastavljaju provođenje kriminalističkog istraživanja.

Pored toga, u prijepodnevnim satima pred utakmicu, policijski službenici su stavili pod nadzor veću skupinu gostujućih navijača na području Savskog nasipa te ih sigurno prepratili do “sterilne zone” Gradskog stadiona Maksimira i na taj način spriječili mogući obračun između te i eventualnih drugih skupina.