Suprug županice Merzel napao Stankovića na hodniku HTV-a

mirjana-lovric-merzelNa hodnicima HTV-a, u nedjelju popodne, nakon emisije HTV-a ‘Nedjeljom u dva’ u kojoj je gostovala županica Sisačko-moslavačke županije Marine Lovrić Merzel, Mladen Merzel, županičin suprug, verbalno je napao urednika i voditelja emisije Aleksandra Stankovića, potvrđeno je u Dnevniku HTV-a.
“Sasuo je paljbu na moj lik i djelo u današnjoj emisiji, govorio mi da sam neprofesionalan i da insinuiram, vikao po hodnicima HRT-a”, izjavio je Stanković za Index, dodavši da je došlo čak do toga da ga je Lovrić Merzel smirivala, govorila mu je nešto tipa ‘daj ‘ajde polako’ i ‘smiri se’.
Nekoliko sati nakon emisije medijima je, u dopisu s logm Radio Qurinusa, priopćenje poslao Mladen Merzel. Županičin suprug i 20-postotni vlasnika županijskog radija napisao je:
“Gospodin Stanković je zadnja osoba koja može držati prodike o moralu, jer za četiri sata rada mjesečno prima gotovo 12 tisuća kuna poreznih obveznika, što je sramota i za HRT.
Očito se gospodin Stanković srami današnjeg vođenja emisije kada je naš navodni sukob već počeo komentirati u medijima. Tema razgovora nije bilo gostovanje moje supruge u emisiji, nego njegova izjava da je zakonito, ali nemoralno moje suvlasništvo na radiju. Poštovanje. Mladen Merzel”
Gostujući u Stankovićevoj emisji županica nije mogla izbjeći pitanje nabave skupog automobila.
“Proračunom smo definirali da možemo nastaviti plaćati leasing, a ako se rebalansom pokaže da ne možemo, sjest ćemo i vidjeti”, kazala je Merzel i dodala kako je u odnosu na prethodni Audi A6 ušteđeno 100.000 kuna.
“Ništa vi niste uštedjeli, kupili ste auto koji je za ove prilike basnoslovno skup i točka!”, uzvratio joj je na to Stanković.