Branko Kolarić potvrdio: Odluka je pala, zagrebački SDP ulazi u novu koaliciju s platformom Možemo!

Foto: Screenshot Facebook

U središnjici SDP-a u završila je sjednica vodstva zagrebačkog ogranka stranke koji je večeras donio konačnu odluku o sudbini koalicije s platformom Možemo!. Sjednica je trajala sat i pol i bila je zatvorena za javnost.

Velika većina Gradskog odbora SDP-a, koji broji 28 članova, bila je na glasanju. V.d. predsjednika GO SDP-a Zagreb Branko Kolarić naglasio je da je večeras Gradski odbor SDP-a jednoglasno usvojio prijedlog sporazuma o suradnji s platformom Možemo na nivou MO, VGČ, te Gradske skupštine.

Tim činom SDP grada Zagreba dao je jasnu političku poruku.

Članovi Gradskog odbora koji su prije četiri mjeseca pod vodstvom, sada već izbačenog Viktora Gotovca, donijeli odluku u raskidu suradnje s Možemo!, večeras su glasali za obnavljanje suradnje.

Kolarić je istaknuo kako je večerašnja odluka lijepa vijest za njega osobno, jer se misli kandidirati za predsjednika Gradskog odbora SDP-a.

Osobe koje su pregovarale o koalicije Možemo! i SDP-a očito su bile sigurne u to da će se ta koalicija u gradu Zagrebu održati, jer će potpisivanja sporazuma biti u sljedeću srijedu u 11 sati.