“Sunčana strana Prisavlja” nastavlja sa svojim ljetnim programom

Cubismo, Nola i Jazz orkestar oduševili na HRT-ovoj "Sunčanoj strani Prisavlja"
Foto: HRT

Nakon vrućeg srpanjskog programa, HRT-ova “Sunčana strana Prisavlja” nastavlja sa svojim ljetnim programom od 16. do 19. kolovoza – uz optimizam, dobru svirku, filmove i zanimljive goste, te dakako, uz poštivanje svih epidemioloških preporuka HZJZ-a.

Tako nam u nedjelju, 16. kolovoza u 21 sat sviraju Lili Gee, autorski projekt Lidije Graovac (Soul Fingers) i Miroslava Odaka, te velikogoričko/zagrebački indie pop rock bend Mel Camino, a u ponedjeljak 17. kolovoza u 21 sat Tursiti i Marko Rudelić. Koncerti će se emitirati i na Trećem programu HTV-a.

U utorak 18.kolovoza u 20 sati stižu na HRT-ovu ljetnu pozornicu stižu predstavnici suvremene plesne scene: Žak Valenta uz učenice Škole za suvremeni ples Ana Maletić, koje su otvorile plesni program EPK s kultnom predstavom ”Hodačice” – a sada otvaraju i plesnu Sunčanu stranu Prisavlja.

S Martinom Nevistić, Koraljkom Begović, Ivom Nerinom Sibilom razgovaraju moderatorice emisije Katja Šimunić (urednica na Hrvatskom radiju) te Maja Njirjak (urednica emisije), a teme su: plesni festivali i programi u vrijeme epidemije virusa COVID-19.

Gledat ćemo inserte plesnih izvedbi, a video-razglednicom javljat će nam se i Jonathan Burrows, Joy Alpuerto Ritter, te Marjana Krajač iz SAD-a. Potom slijedi koncert grupe Adastra, a i taj ćemo program izravno prenositi na HTV3.

U srijedu 19. kolovoza od 20 sati publiku na Prisavlju 3 čeka raznolik program: u 21 sat nastupa Porinom nagrađeni glazbenik Tomislav Goluban, a uoči koncerta u goste pozivamo književnike, nomade, putopisce i sanjare. Emisiju smo nazvali „Putovanje po mojoj sobi”, s nama će putovati Marko Pogačar, Hrvoje Ivančić, Maja Klarić, Davor Rostuhar i mnogi drugi.

Voditelji kroz tu prisavsku večer su Vlatka Kolarović i Gordan Nuhanović, a razgovarat ćemo o putovanjima, virtualnim kretanjima, novim oblicima okrivanja svijeta. Nakon koncerta prikazujemo kultni film „Posljednji kineski car”. Ulaz je kao i do sada besplatan, a publika se treba prijaviti na e-adresu: suncana.strana@hrt.hr.