Snima se TV serija “Grička vještica”, igrat će glumci europske A klase!

Jedan od najpoznatijih književnih serijala Marije Jurić Zagorke, “Grička vještica”, napokon će dobiti svoju televizijsku inačicu.

gricka_vjestica

Produkcijska kuća Fremantle iz Londona, jedna od najvećih svjetskih medijskih kompanija i dio goleme Bertelsmann grupe, danas su u Dubrovniku na NEM konferenciji objavili ovu važnu vijest.

Naime, sa zagrebačkim Jadran filmom, koji “Gričku vješticu” priprema godinama, Fremantle ulazi u više milijuna eura vrijedan projekt televizijske serije “Grička vještica”.

“Jadran filmu je ovo ispunjenje snova”, poručio je Grubišić, koji je na upit novinara kada počinje snimanje te na kojim lokacijama odgovorio kako je to u rukama međunarodnih partnera.

“Krenulo je užurbano usklađivanje planova. Mi smo došli do jedne faze, a sada s međunarodnim partnerima podižemo razinu kako bi to mogao biti ‘blockbuster’ na međunarodnoj razini”, rekao je Grubišić, istaknuvši kako još ne može govoriti o konkretnim glumačkim imenima.

Fremantle i Jadran film će napraviti seriju namijenjenu svjetskom tržištu, s obzirom na to da su Zagorkini povijesni romani već požnjeli iznimne uspjehe u kojoj god bi se europskoj zemlji pojavili.

Jasno da će Fremantle inzistirati da dio glumaca bude europska A klasa, poput određenih glumaca iz Njemačke, no zasad nitko ne želi otkrivati detalje. Obizorm na čitanost ovog romana na istoku Europe, uspjeh ovog projekta gotovo da je zajamčen, slažu se svi.