Projekt “Večer s Marijom Jurić Zagorkom” održat će se u povodu godišnjice rođenja ove književne heroine

Foto: Nikola Zoko

Dijeli nas još samo malo do okrugle obljetnice, 150 godina od rođenja književne heroine Marije Jurić Zagorke, u čijem će se Memorijalnom stanu, na Dolcu 8 održati Večer s Marijom Jurić Zagorkom.

Projekt je osmislila modna savjetnica i novinarka Alma Premerl Zoko koju je stan inspirirao za čak tri različita sadržaja. U prvom dijelu večeri, u Marijinoj radnoj sobi Alma će održati modnu radionicu Retro je IN, komparirajući retro komade iz Marijinog ormara sa suvremenim komadima dostupnim u trgovinama. Bit će zanimljivo vidjeti kako su modeli košulja koje je Marija nosila danas ultimativni modni trendovi, kako je upravo ova književnica prva nosila suknju koja je danas sastavni dio poslovnog looka, te kako je njezin muški prsluk postao dijelom ženskog stila.

U drugom dijelu večeri, u salonu, u kojem su se inače u njezino doba družilo, Mirta Zečević i Mia Krajcar održat će predstavu Kakva majka, takva kći… Predstava je to o odrastanju Marije Jurić Zagorke i njezinom, ni malo laganom odnosu s majkom!

Na kraju večeri, oživjet će i Marijina biblioteka, ali na malo drugačiji način. Naime, Swing That Blues band će zasvirati i zapjevati stvarajući ugođaj kućnih zabava s početka 50-tih godina prošlog stoljeća!

Večer s Marijom Jurić Zagorkom, održava se uoči njenog rođendana, 1. ožujka 2023. od 18:00 sati u Memorijalnom stanu, Dolac 8, a sve informacije možete dobiti putem e-maila: [email protected], poručila je organizatorica Alma Premerl Zoko.