Udomljavanje je fora: Nemojte kupovati živa bića, ljubav se ne kupuje!

Vrijeme je za novo “Udomljavanje je fora” – održat će se u subotu, 13. lipnja 2015., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

udomljavanje_je_fora

Koliko puta smo krenuli u grad ili na godišnji odmor sa svojim ljubimcem i onda su krenula pitanja – gdje ćemo sjesti i odmoriti se, gdje ćemo moći otići na ručak ili gdje ćemo se naći s prijateljima u nekom od kafića u kvartu?

Lijepo vrijeme i priroda zovu nas da sa svojim ljubimcem provedemo vrijeme na otvorenom, ali nikad nismo sigurni koja su to mjesta u gradu, na moru ili koji hoteli primaju i naše kućne ljubimce.

Pet friendly karta na web stranici portala http://ljubimci.24sata.hr/pet-friendly-karta/zagreb je mjesto na kojem ćemo sve takve informacije moći pogledati klikom na kartu, a Prijatelji životinja napravili su naljepnicu koju će vlasnici “pet friendly” mjesta dobiti na dar i moći obilježiti svoj kafić, hotel, restoran ili shopping centar i time privući i više gostiju nego inače.

I dalje su skloništa prepuna napuštenih pasa kao i udruge za zaštitu životinja, a ponekad je samo informacija ono što nas dijeli od zasigurno krive odluke i napuštanja životinja.

Cilj akcije “Udomljavanje je fora” je poticanje građana na odgovornost prema kućnim ljubimcima, a posebno u nadolazeće nam ljetno doba kad mnogi od pasa ostaju bez doma zbog neodgovornih vlasnika dok je vrlo jednostavno danas povesti psa ili mačku sa sobom na slobodan vikend ili godišnji odmor.

Pozivamo vas zato da nas posjetite na našem velikom štandu kod sata, pogledate Pet friendly kartu na nekom od tableta ili na velikom displayu na Trgu u vremenu od 10-12h s mogućnosti interaktivnog pretraživanja od strane građana. U sezonu kratkih rukava možete ući i s nekom od novih majica čijom kupnjom utječete na živote napuštenih životinja, a noseći ih i druge potičete na razmišljanje o životinjama koje našu pomoć trebaju.

Tvrtka Royal Canin nakon akcije za pse udomljene u sljedeća dva vikenda, udomitelje podržava hranom Royal Canin prema veličini udomljenog psa i zaštitu protiv buha i krpelja Frontline za mjesec dana!