Sljedećeg tjedna ekumenski i međureligijski okrugli stol u organizaciji HKD Napredak

Sljedećeg tjedna u Zagrebu će se održati ekumenski i međureligijski okrugli stol pod nazivom “Zajedno na putu prema Bogu. O vjeri, toleranciji i suživotu” u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Zagrebu

“Svaki je čovjek u svojem životu i na svom duhovnom putu okružen drugim ljudima, s onima koji vjeruju ili ne vjeruju ili koji pak vjeruju na drugačiji način. Kako živjeti svoju vjeru uvažavajući vjeru drugoga i njegovo življenje vjere? Mogu li se religije i vjeroispovijesti međusobno uključivati ili su nužno suprotstavljene? Kako svoju vjeruju živjeti i svjedočiti u današnjem svijetu i sekularnom društvu? Na koji su način vjernici različitih religijskih tradicija u našoj sredini doživjeli i suočili se s pandemijom koronavirusa? To su središnja pitanja na kojima će se nastojati odgovoriti na ekumenskom i međureligijskom okruglom stolu “Zajedno na putu prema Bogu. O vjeri, toleranciji i suživotu” u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Zagrebu”, stoji u najav ovog događaja.

Na okruglom stolu će sudjelovati doc. dr. sc. Ksenija Magda iz Centra za protestantsku teologu Matija Vlačič Ilirik Sveučilišta u Zagrebu, gđa Lamija Alili, vjeroučiteljica Islamske zajednice u Zagrebu, m.s. Vesna Zovkić, članica redovničke zajednice Isusovih malih sestara, doc. dr. sc. Dragan Radić, đakon Srpske pravoslavne crkvene općine u Zagrebu, Luciano Moše Prelević, glavni rabin u Republici Hrvatskoj i doc. dr. sc. Tomislav Kovač, pročelnik Katedre fundamentalne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Okrugli stol će moderirati Blaženka Jančić, novinarka i urednica Redakcije religijskog programa Hrvatskog radija.

Okrugli stol će se održati u prostorijama HKD Napredak – Napretkov kulturni centar u Zagrebu, Bogovićeva 1/I, u srijedu 28. listopada 2020. u 18 sati.

Zbog epidemiološke situacije ograničen je broj sudionika, a sam skup održat će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera, uključujući obvezno nošenje zaštitnih maski.