ZAMJENICA GRADONAČELNIKA: Svi gradski objekti spremni za mobilizaciju u najskorijem roku

Olivera Majić
Foto: Zagreb.hr

U protekla 24 sata testirano je 1.935 osoba od čega je 705 novozaraženih, a mjera samoizolacije izrečena za 988 osoba, izvijestila je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Sandra Šikić na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Šikić je istaknula kako navedene brojke dovoljno govore o ozbiljnosti epidemiološke situacije u Zagrebu, a isto je potvrdio i pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. Vjekoslav Jeleč koji je i ovaj put pozvao građane na čvršće pridržavanje epidemioloških mjera.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić kazala kako su svi gradski objekti spremni za mobilizaciju u najskorijem roku, u slučaju da bude potrebe za time.

Dodala je i kako će danas, u dogovoru s Nacionalnim stožerom, biti održan sastanak predstavnika zagrebačkog stožera i predstavnika stožera gradskih četvrti. Tema sastanka bit će angažman tih stožera pri pridržavanju epidemioloških mjera.

Ususret blagdanu Svi Sveti, Majić je naglasila kako je Grad Zagreb u suradnji sa ZET-om i ove godine organizirao izvanredan prijevoz prema gradskim grobljima, a koji će se odvijati sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i preporukama.

Stipo Mandić, voditelj Operativno komunikacijskog centra Policijske uprave zagrebačke, izvijestio je da su u protekla 24 sata dvije osobe prekršile mjeru samoizolacije, no da kršenja odredbi Nacionalnog stožera civilne zaštite na području Grada Zagreba nije bilo.

Zbog pogoršane epideiološke situacije Ravnateljstvo civilne zaštite priprema tercijarne izvanbolničke smještajne kapacitete za oboljele.

Za sad su određene lokacije u pet gradova i to u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Varaždinu i Osijeku, s ukupnim kapacitetom 2360 krevete. U Zagrebu bi se u tu svrhu koristila dvorana Arena Zagreb.