Predstavnici WorldChicago programa razmjene stručnjaka posjetili Zagreb

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek primila je u Gradskoj upravi predstavnike američke nevladine i neprofitne organizacije WorldChicago, predsjednicu i zamjenika predsjednice Peggy Parfenoff i Johna Bauma i tvrtke Hamag-Bicro, ravnatelja i predstavnicu Sektora za internacionalizaciju Dalibora Marijanovića i Tanju Ivanović, koji pripremaju projekt – program razmjene stručnjaka iz područja teholoških inovacija koji bi se provodio u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

zagreb-chicago

Gosti su naglasili da Program podrazumijeva dvosmjernu komunikaciju razmjene stručnjaka, što znači da će 20-ak stručnjaka iz Hrvatske, BiH i Slovenije u proljeće 2015. boravili četiri tjedna u Chicagu, a desetak stručnjaka iz Chicaga provelo bi ovdje deset dana na ljeto 2015. i zimu 2016. Kod odabira kandidata bit će bitna stručnost u tehnološkim područjima, a birali bi se iz privatnog, javnog i nevladinog sektora.

Zamjenica Sandra Švaljek pozdravila je Projekt koji, kako je istaknula, nudi razmjenu i stjecanje korisnih iskusava na području tehnologije, napomenuvši da Grad Zagreb uvijek podržava kvalitetne i korisne programe i projekte.

“Mi ćemo organizirati da što više naših građana bude upoznato s ovim Projektom kako bi se mogli prijaviti i provesti i učiti četiri tjedna u Chicagu”, dodala je zamjenica.

Kako se čulo, odabrani kandidati bit će i sudionici završnog kongresa U.S. Department of State Proffesional Fellows Congress u Washingtonu D.C., koji okuplja 200-tinjak profesionalaca iz različitih regija s područja zakonodavstva, ekonomije i provođenja zakona, a stručnjaci iz Chicaga sudjelovat će na dvodnevnom tehnološkom summitu u Zagrebu na ljeto 2015.