POSVEĆENO ARSENU: Emotivnim koncertom Matija Dedić oduševio publiku u Klovićevim dvorima

POSVEĆENO ARSENU: Emotivnim koncertom Matija Dedić oduševio publiku u Klovićevim dvorima
Foto: Croatia Records

Matija Dedić sinoć je nastupio u Klovićevim dvorima u sklopu programa koje nudi scena Amadeo. Već sedmu godinu za redom, 17. kolovoza na godišnjicu smrti Arsena Dedića, Matija svira skladbe iz očevog opusa.

Otkako je snimljen album “Matija svira Arsena” koji je ovjenčan sa čak šest Porina, ovaj repertoar svake godine privlači brojnu publiku, a iako ne čuju stihove, publika uvijek spontano zapjeva pjesmu “Tamo gdje putujem”. Koncerte posvećene Arsenu Dediću, Matija uvijek započinje skladbama za televiziju i film, zatim s nekoliko ultimativnih ljubavnih hitova, a nezaobilazna je i pjesma “Dida moj” te još nekoliko njih koje je Arsena pisao za klape.

“Iako moj koncertni repertoar ovisi o tome nastupam li sam ili u suradnji s nekim od sjajnih glazbenika poput Merime Ključo ili Vasila Hadžimanova, ovaj program uvijek privlači veliki broj publike što je logično jer dođe i moja i Arsenova publika. Dajem se u taj projekt s posebnim emocijama što se i osjeti. Iako sam poslije albuma ‘Matija svira Arsena’, prvog nekomercijalnog albuma nagrađenog Porinom za najbolji album godine, snimio nekoliko albuma što sam, što u suradnji, on je moj najbolji diskografski album”, rekao je Matija uoči koncerta.

Matiju Dedića se može slušati na koncertima diljem cijele regije. Krajem prošle godine objavio je album “Ladies”, posvećen sjajnim kantautoricama koje su obilježile njegov privatni i profesionalni put, a na njemu je se nalazi i pjesma “Zadnji sati ljeta” koju je otpjevala njegova kći, Lu Dedić.