Matija Dedić rasprodanim koncertom u ZKM-u slavi dva rođendana

Matija Dedić Jazz.hr Quintet u ZKM-u - Večer puna emocija uz sjajnu glazbu i legende domaće jazz scene
Foto: Press

Ove nedjelje 19. ožujka u ZKM-u koncert će održati Matija Dedić, jedan od naših najboljih jazz pijanista.

Koncert u sklopu ciklusa “Ožujak u bojama jazza” u organizaciji JazzHR-a i jedan od autorskih koncerata Hrvatskog društva skladatelja s nestrpljenjem očekuje publika, a sva mjesta su već odavno popunjena.

Koncert je ujedno i prigodni jer će njime Matija obilježiti 50 godina života i 25 godina umjetničkog rada Matija Dedić trija. Na repertoaru će biti Matijine autorske skladbe, a predstavit će se solo te u triju sa Žigom Golobom na kontrabasu i Krunoslavom Levačićem na bubnjevima.

Bit će to i prigoda da se prisjetimo i velike hrvatske skladateljice Dore Pejačević čiju smo 100. godišnjicu smrti obilježili prošle godine, a Matija joj je još 2010. godine posvetio album “Kontesa”.

Matija Dedić jedan je od naših najgrađivanijih jazz glazbenika. Višestruki je dobitnik nagrada Porin, kako za albume, tako i za razne skladbe, solo izvedbe, aranžmane, produkciju i suradnje. Posebno se ističe album “Matija svira Arsena” koji je dobio šest nagrada Porin, uključujući i za album godine čime je postao prvi jazz glazbenik kojemu je to pošlo za rukom.