HRT najavio pretpremijera nove dramske serije “Metropolitanci” na Sarajevo Film Festivalu

Foto: HRT

Nova dramska serija Hrvatske radiotelevizije (HRT) pod nazivom “Metropolitanci” imat će svoju pretpremijeru na Sarajevo Film Festivalu (SFF) 18. kolovoza, gdje se natječe za nagradu publike.

“Metropolitanci” je dramska serija koju je za potrebe Hrvatske radiotelevizije proizvela Ring produkcija, autor, glavni scenarist i glavni producent serije je Dario Vince, koscenarist Saša Podgorelec, a redatelj je Igor Šeregi.

Dario Vince istaknuo je kako je ovo serija o malim, običnim ljudima koje prvo pogodi epidemija, pa onda potres.

“Radnja počinje godinu dana nakon potresa. Serija je kombinirana, malo je vesela, malo je ozbiljna, tužna, ima svega, rađena je za ono što se nekada reklo – normalne ljude, iako statistike tvrde da takvi više ne postoje, ali mi nekako vjerujemo da svi mi, bez obzira na borbene oklope koje smo u krizi svi stavili na sebe, priželjkujemo neku normalnost”, rekao je Vince.

U seriji ćemo gledati velik broj poznatih glumačkih imena. Osim Renea Bitorajca i Dejana Aćimovića, glume i Dijana Vidušin, Linda Begonja, Nataša Janjić, Janko Popović Volarić, Mirela Brekalo, Goran Grgić, Ljubica Jović, Ksenija Marinković, Siniša Popović, Dušan Bućan, Judita Franković, Barbara Nola, Filip Juričić, Franjo Kuhar, Hrvoje Kečkeš, Žarko Savić i mnogi drugi.

Gledatelji Hrvatske radiotelevizije (HRT) seriju će moći u pratiti od 26. rujna na Prvom programu HTV-a. Prva sezona serije ima 14 epizoda, dok je druga već u pripremi, a novost za gledatelje jest da će se svaki tjedan prikazivati dvije epizode – ponedjeljkom i utorkom.