PORTUGIZAC PLEŠIVICA: Mlado vino lijepe sortne arome i ugodnog voćnog okusa

Foto: Marinko Petković

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku Zagrebačke županije u duhu zagrebačke tradicije.

Prva u nizu degustacija mladog vina iz ovogodišnje berbe, održat će se u subotu, 10. listopada, od 12 do 15 sati, kada će se Portugizac Plešivica Selection 2020., završiti u čašama poznate vinske kuće Witrina u Vlaškoj ulici 7, na Europskom trgu u Zagrebu.

Pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, prvo mlado vino Portugizac Selection predstavit će devet vinogradara s Plešivice: Drago Ciban, Branko Puščak, Željko Vukoder, Zdenko Vučinić, Robert Braje, Josip Braje ,OPG Majcenović Nadica, Željko Gregorić i Plešivica PZ, koji su izabrali najkvalitetnije grožđe i preradili ga u Poljoprivrednoj zadruzi Plešivica.

Ove godine proizvedeno je 1000 litara mladog vina – Portugizac Selection.

Uz garantiranu kvalitetu po odličnoj promotivnoj cijeni od 35 kn, zaljubljenici u vino će nakon degustacije svoje čaše zamijeniti za butelju, koju s lakoćom mogu sljubiti uz nedjeljni ručak.

Ovogodišnju berbu karakteriziraju manji prinosi te dobra kvaliteta grožđa s visokim sladorom i ugodnim kiselinama.

Mlado vino je tamnocrvene boje, lijepe sortne arome i ugodnog voćnog okusa.

U ove jesenje dane, može se lijepo sljubiti s jelima od divljači, tamnim mesom te nezaobilaznim kestenima, sirevima, copanjekom, krvavicama, pečenicama s restanim krumpirom i dinstanim zeljem, buncekom, domaćom puricom, patkama te ostalim tradicionalnim jelima.

Degustacija će se održati u skladu s propisanim mjerama, poručuju iz Udruge Portugizac Plešivica. (M. Petković) .