POLICIJA OBJAVILA: “Uhićeno više osoba zbog prekršaja na nogometnoj utakmici u Velikoj Gorici”

Ilustracija | Foto: ZG express

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provode kriminalističko istraživanje povodom protupravnog ponašanja dijela navijača na nogometnoj utakmici SuperSport HNL-a između HNK Gorica i GNK Dinamo, odigranoj u subotu, 21. listopada 2023. na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici.

“U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja utvrđene su osnove sumnje za osam osoba da su počinile prekršaj iz članka 4. stavak 1. podstavak 7. kažnjivo po članku 39.a stavka 1. točke 2. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima na način da su tijekom odigravanja navedene nogometne utakmice, pjevali pjesme čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti”, objavila je Policijska uprava zagrebačke.

Tijekom jučerašnjeg dana uhićeno je ukupno pet osoba u dobi od 18 do 44 godine te je na području Policijske uprave zagrebačke i na području Policijske uprave krapinsko-zagorske obavljeno više pretraga stanova i drugih prostora koje koriste osumnjičene osobe. Danas tijekom dana uhićene osobe bit će uz optužni prijedlog dovedene na Općinski sud u Velikoj Gorici.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.