NOVA AKCIJA USKOK-a I POLICIJE: U tijeku su uhićenja na području Zagreba i Osječko-baranjske županije

Ilustracija | Foto: ZG express

U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području Osječko-baranjske županije i Grada Zagreba, priopćio je USKOK.

“Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PU osječko-baranjska u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Osječko-baranjske županije i Grada Zagreba u odnosu više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela iz oblasti organiziranog kriminaliteta”, stoji u priopćenju.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Priopćenjem se oglasila i Policijska uprava osječko-baranjska.

“Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave osječko-baranjske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja ove policijske uprave i nad jednom osobom s područja Policijske uprave zagrebačke zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi”, stoji u priopćenju.

Neslužbeno se doznaje da je akcija pokrenuta kako bi se uhitila skupina povezana s krijumčarenjem ljudi.