Policija nema dovoljno vozila, na intervencije idu tramvajem!

Policajci iz nekoliko policijskih uprava žale se da vozw prastare, tehnički neispravne, prljave, poderane i aute koji krenu pa stanu, piše 24sata.hr.

policajac-u-javnom-prijevozu
Policajci zbog toga kasne na intervencije, ali se nemaju kome požalili. “Žaliti se nemamo kome jer nitko ne reagira, a šefovi lažu nadređenima u Ravnateljstvu policije”, tvrde policajci.
Pritom upozoravaju kako će zbog, kako ga opisuju, totalnog rasula u MUP-u stradati netko jer oni neće imati čime na vrijeme stići na poziv građana.
MUP je od sredine siječnja leasing kućama počeo vraćati aute nabavljene 2010. Ima ih 479 i sve ih moraju vratiti do 11. ožujka zbog isteka ugovora. No kako to ne rade planski, na primjer, jednoj postaji uzmu po jedan auto, a ostale dok ne stignu novi, iz mnogobrojnih su postaja uzeli sve aute.
“Kolega i ja smo neki dan na intervenciju otišli tramvajem. Pritom vam ne treba reći kakve smo uvrede ljudi morali slušati jer su predugo čekali. I što da im kažemo kad su u pravu”, pričaju zagrebački policajci koji su, prema svemu sudeći, najgore prošli jer je PUZ vratio najviše auta.
U MUP-u tvrde da problema s automobilima nema. “U obavljanju službenih zadaća koristimo sva raspoloživa vozila pa smo ih interno i prerasporedili”, kaže glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš.