TRAGIČAN EPILOG: U bolnici preminuo muškarac koji se jutros zapalio na Trgu svetog Marka

Foto: ZG express

Preminuo je muškarac koji se jutros na Trga svetog Marka polio benzinom i potom zapalio, priopćeno je iz KBC-a Sestre Milosrdnice.

“Muška osoba koja se danas, 11.6.2024., samozapalila na Markovom trgu u Zagrebu te je bila zbrinuta na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u jedinici intenzivnog liječenja je usprkos poduzetim naporima liječnika preminula od zadobivenih ozljeda iza 21 sat”, stopji u priopćenju.

Podsjetimo, policijska uprava zagrebačka zaprimila je u 9.37 sati dojavu da se izvan ograde na južnoj strani Trga svetog Marka, osoba zapalila.

“Policijski službenik koji obavlja poslove osiguranja uočio je mušku osobu kako se polijeva tekućinom te je krenuo prema muškarcu koji se u tom trenutku samozapalio. Policijski službenik je odmah aparatom za gašenje požara krenuo gasiti i ubrzo ugasio plamen, a po dolasku Hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac je hitno prevezen u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu”, stoji u priopćenju.

Prema informacijama liječnika, muškarac je teško ozlijeđen i životno ugrožen. Očevid je u tijeku a njime rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetnika.