Obavijest HEP-Toplinarstva: Nastavljaju se radovi, Špansko, Malešnica i Gajnice bez tope vode!

Foto: Ivan Šabić

Zbog radova revitalizacije magistralnog vrelovoda između Golikove ulice i Rudeške ceste u razdoblju od 24. kolovoza 2023. do 14. rujna 2023. obustavit će se isporuka tople vode krajnjim kupcima u naseljima Špansko, Malešnica i Gajnice.

Radovi zamjene dotrajale vrelovodne mreže u zapadnom dijelu grada Zagreba su zbog velikog opsega podijeljeni u više faza, uslijed čega je u nekoliko navrata krajnjim kupcima obustavljena isporuka tople vode.

“HEP-Toplinarstvo je svjesno činjenice da obustava isporuke tople vode znatno utječe na kvalitetu života krajnjih kupaca, međutim bez obustave isporuke nije moguće provesti ovako kompleksne i zahtjevne radove, obzirom da za naselja Špansko, Malešnica i Gajnice ne postoji mogućnost obilazne opskrbe toplinskom energijom”, objavila je tvrtka HEP-Toplinarstvo.

Modernizacijom vrelovodne mreže značajno će se smanjiti broj obustava isporuke grijanja i tople vode te broj hitnih intervencija, povećat će se sigurnost vrelovodne mreže, što će osigurati kontinuiranu isporuku toplinske energije te će se smanjiti emisije onečišćujućih tvari u okoliš.

Radnici HEP-Toplinarstva će uložiti maksimalne napore da se radovi provedu u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje, stoji u priopćenju.