Zagrepčanin u stanu proizvodio, čuvao i prepakiravao drogu, našli mu i streljivo

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “eovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

“Sumnja se da je 44-godišnjak, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine amfetamina, kojeg je prepakiravao i miješao s punilima radi povećanja mase, te s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti i ventilaciju zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio te iste konoplje, koju je potom prepakiravao u stanu na području Gajnica, te ju tako pripremljenu dalje preprodavao na nezakonitom tržištu”, priopćila je PU zagrebačka.

Jučer, 19. veljače 2024. godine u sklopu kriminalističkog istraživanja, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke obavili su pretragu na adresi prebivališta osumnjičenog te su pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj konoplje tipa droga u kojem je uređaj za osvjetljavanje biljaka, te uređaji za protok zraka, a u kojem je stvoren uvjet za umjetni uzgoj bilja i u kojem je sveukupno pronađeno zasađeno devet komada stabljika konoplje tipa droga, kao i 28,7 grama konoplje tipa droga u dva različita pakiranja, 40 grama droge amfetamin u tri različita pakiranja, 89 grama punila za povećanje mase u tri različita pakiranja, digitalna vaga za precizno mjerenje mase s tragovima droge, mikser i posuda za miješanje sa tragovima droge.

U navedenom stanu pronađeno je također i petnaest komada malokalibarskog streljiva kalibra 22.

“Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičenik je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku te je kaznena prijava dostavljena Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok će Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu biti podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 30. st. 3 kažnjiv po čl. 70. st.1 t.7. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana”, stoji u priopćenju.