Policija objavila detalje nesreće u Španskom: Na pješakom prijelazu naletio na dvije maloljetne pješakinje

Policija
Ilustracija | Foto: MUP

Vozač autoškole sinoć je u Španskom na pješakom prijelazu naletio na dvije maloljetne pješakinje. Zagrebačka policija objavila je detalje te nesreće.

“Jučer, 29. srpnja 2023. godine u 19.55 sati je 39-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Antuna Šoljana u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 5, odnosno do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake i da vozilo može zaustaviti kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Tada je naletio na dvije maloljetne pješakinje koje su prelazile kolnik Antuna Šoljana u smjeru sjevera, a kretale su se obilježenim pješačkim prijelazom”, priopćila je PU zagrebačka.

Liječnička pomoć je ozlijeđenim pješakinjama pružena u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj gdje je utvrđeno da su teško ozlijeđene.

Jedna je zadobila koštani prijelom kostiju potkoljenice i trebat će na operaciju. Osim toga ima i brojne rane, oguljotine i nagnječenja pretežno ekstremiteta te potres mozga. Druga djevojčica ima slomljene kosti gležnja i stopala, brojne rane, nagnječenja i oguljotine ekstremiteta i glave te potres mozga.

Kod obje su učinjeni CT, RTG, ultrazvučna, laboratorijska i klinička obrada te su stabilno i pri svijesti. Rane i prijelomi primarno su im sanirani, a zadržane su na bolničkom liječenju, doznaje RTL.