Noć muzeja u HDLU uz bogat i raznovrstan program

Muzej HDLU pozivamo sve ljubitelje umjetnosti  da se pridružite u petak, 31.01.2014. godine na Noći muzeja u HDLU-u i zabave se uz bogat i raznovrstan program.

hdlu-daily-struggle

A program izgleda ovako:

20:00 – „Zvijezde slikaju za Korak u Život“

Ove smo godine odlučili organizirati humanitarnu akciju „Zvijezde slikaju za Korak u život“, koja će se odvijati po uzoru na poznate TV emisije kao što su „Ples sa zvijezdama“ i „Zvijezde pjevaju“. Pozvali smo nekolicinu hrvatskih javnih ličnosti da se kreativno izraze uz pomoć akademskih umjetnika, te da te svoje radove naknadno ponude na humanitarnoj aukciji. Prihodom aukcije ćemo podržati jednu od najuspješnijih hrvatskih humanitarnih akcija, koju je 2008. godine pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol, a kojom su u od tada osigurana sredstva za 151 stipendiju za mlade ljude djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koja po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje.

Svoju kreativnost s nama će podijeliti:
Jasna Nanut & Gaella A. Gottwald, Igor Gerzina & Monika Meglić, Mirela Priselac & Miro Petković Modul Osam, Ivana Kindl & Tomislav Buntak, Mare Milin & Danko Friščić i Sanja Doležal & Siniša Reberski i Rujana Jeger.

Akcija je ostvarena pod pokroviteljstvom Art Point Centrom AGM, u suradnji s Rotary klubom Zagreb Kaptol.

20:00 – daily Struggle!

U Galeriji Prsten posjetite izložbu daily Struggle! kroz koju će vas provesti Paul Horn, kustos i jedan od umjetnika izložbe. Izložba se mogla pogledati od 14-26. siječnja, a ovo je prilika da ju prije zatvaranja doživite uz ugodno druženje s umjetnicima od 20:00 sati.

Izložbu su podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Austrijski kulturni forum, bm:uk, Kultur Niederösterreich, Das Land Steiermark, Knoll Galerie Wien, Coreth, Beck’s, Čakovečki mlinovi i Richemont kvaliteta.

21:00  – The Residency drawings (Abu Dhabi 2013.-2014.)

U Galeriji PM dočekat će vas izložba The Residency drawings (Abu Dhabi 2013.-2014.) Stipana Tadića koji će biti Vaš domaćin od 21:00-01:00 sati.

22:00 – „B and the Bops“

Kada je rockabilly scena u pitanju, B and the Bops definitvno kotiraju za jedan od najboljih hrvatskih ”izvoznih proizvoda”. Zagrebački autorski bend, sveprisutan na domaćoj sceni, a opet vječno na turneji obišliao je sve važnije svjetske rockabilly lokacije, High Rockabilly, Rockabilly Rave, Rockin’ Around Turnhout, Headbanging, Get Rhythm, Tear it up!! i mnoge druge.

Osim kilometara u nogama, iza sebe imaju album ‘Don’t stop the Rock Bop’ te dva singla, jedan za španjolsku etiketu Sleazy Records, a drugi, kao i album za englesku ‘Rhythm Bomb Records’. B & the Bops su poznati po autentičnom zvuku rock ‘n’ rolla 50ih i nastupima koji će Vas zaljuljati.

Za Vas smo doveli i Pivnicu Medvedgrad koja već više od desetljeća proizvodi svoje pivo. Prirodno i čisto, bez konzervansa, proizvedeno tradicionalnim načinima kuhanja, pružit će vam nezaboravan doživljaj.