PRVI U HRVATSKOJ: Zagreb dobiva Muzej čokolade, pravi mali tematski park posvećen čokoladi

PRVI U HRVATSKOJ: Zagreb dobiva Muzej čokolade, pravi mali tematski park posvećen čokoladi
Ilustracija | Foto: Unsplash

Nekoliko dana prije početka tradicionalne i veoma uspješne manifestacije Advent u Zagrebu, naš će grad dobiti još jednu atrakciju – Muzej čokolade.

Bit će to prvi muzej čokolade u Hrvatskoj, otvaranje je najavljeno za ponedjeljak.

Na ideju za otvaranje muzeja posvećenog čokoladi, njegovi vlasnici, bračni par Cerovac, došli su obilazeći muzeje čokolade po europi. Pri tome su zaključili da ih je većina daje suhoparan povijesni prikaz, a oni su se, ne isključujući, naravno, ni pregled povijesti čokolade i uživanja u čokoladi, odlučili za jedan drugačiji pristup.

“Muzej čokolade Zagreb je tematski park posvećen čokoladi, njenom povijesnom, geografskom i kulturološkom značaju. Kroz interaktivan pristup, povest ćemo posjetitelje na put kroz vrijeme i prostor, podražavajući im osjetila vida, mirisa, dodira, sluha i naravno okusa”, najavljuju autori ovog zanimljivog projekta.

Osim zanimljivog postava koji će se, kako su najavili vlasnici, povremeno mijenjati i nadopunjavati, Muzeja čokolade organizirat će brojne radionice koje će biti prilika za učenje o čokoladi, ali i za kušanje raznih čokoladnih varijacija.

“Svim ljubiteljima čokolade u trgovini Muzeja nudimo i priliku za kupnju proizvoda iz asortimana malih hrvatskih čokolatijera. Želimo povezati istinske zaljubljenike u čokoladu s iskusnim proizvođačima ove iznimne namirnice”, poručuju iz Muzeja čokolade.