Nakon što se zimus pokrenulo klizište, sanirana prometnica Šestinski prilaz

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je saniranu prometnicu Šestinski prilaz, koja je ove zime urušena uslijed odrona zemlje zbog pokretanja klizišta, nakon čega su odmah pokrenuti radovi na hitnoj sanaciji s ciljem da se osigura nesmetani pješački i automobilski promet.

ulica-asfalt-sestinski-prilaz

Predsjednik VGČ Podsljeme Krešimir Kompesak istaknuo je da su radovi na sanaciji trajali oko dva mjeseca, a uloženo je oko 1,5 milijuna kuna za sanaciju odrona, oborinskih voda, kanalizacije. Izmješten je i plinovod te sve ostale instalacije, a cjevovod je proveden ispod ceste. Također je izvršena sanacija prometnice s ugradnjom slivnika i novog asfaltnog zastora.

Zagrebački gradonačelnik zahvalio je vlasnicima parcela koji su dopustili da se radovi obavljaju i na njihovim zemljištima, na dobrobit svih stanovnika ove ulice, te naglasio kako će za to biti nagrađeni hortikulturnim uređenjem o trošku Grada.

Kako se čulo, ovo je završetak prve faze stabilizacije padine, a izrada projektne dokumentacije za donji dio klizišta je u tijeku, te bi u toj drugoj etapi radova, sve kuće Šestinskog prilaza trebale biti spojene na kanalizaciju.