10 bizarnih trikova za uspješno skidanje kilograma

Donosimo vam nekoliko neobičnih navika koje vam mogu pomoći da izgubite na težini.

mrsavljenje

1. Ponjušite bananu, jabuku ili metvicu

Možda će vam se činiti čudno, ali djeluje. Istraživanja su otkrila da su ljudi koji češće njuše hranu manje gladni i gube više kilograma. Jedna od teorija koja stoji iza toga glasi: mozak misli da jedete hranu dok je ustvari samo njušite.

2. Objesite ogledalo nasuprot mjestu gdje objedujete

Prema nedavnom istraživanju, jedenje ispred ogledala umanjuje količinu pojedene hrane za gotovo trećinu. Čini se da sam pogled na sebe pojačava svijest o vlastitim unutarnjim standardima i ciljevima, te vas podsjeća na razloge zašto želite izgubiti na težini.

3. Okružite se plavom bojom

Postoji dobar razlog zbog kojeg nećete vidjeti puno restorana brze hrane obojane u plavo. Vjerovali ili ne, plava boja djeluje kao lijek za suzbijanje apetita. Dakle, poslužite večeru na plavim tanjurima i pokrijte svoj stol stolnjakom plave boje. Izbjegavajte crvenu, žutu i narančastu boju u blagovaoni jer istraživanja pokazuju da te boje potiču prejedanje.

4. Fotografirajte svoju hranu

Umjesto za zapisujete svaki zalogaj, uslikajte ga i čuvajte na svom telefonu ili kompjuteru prema datumu. Vizualni prikaz onoga što ste pojeli može vam pomoći da smanjite unos hrane. Fotografiranje vam također daje dovoljno vremena da razmislite prije prepuštanja prejedanju.

5. Čokolada i vino su u redu

Iako vjerojatno mislite da su čokolada i alkohol tabu za bilo koju dijetu, ove namirnice vam zapravo mogu pomoći da se oslobodite masnih naslaga. Prednost imaju tamna čokolada, crno vino i, naravno, umjerenost.

6. Zavežite se

Francuskinje koje drže do svoje težine nose ispod odjeće vrpcu zavezanu oko struka kada idu van na večeru. Ona ih podsjeća na količinu hrane koju unose – osobito ako se vrpca steže kako večer prolazi.

7. Ne gledajte vagu

Prvih nekoliko dana, ako vaga i dalje miruje, pokušajte se usredotočiti na druge promjene, kao što su stanjeno lice, odjeća koja bolje stoji, pohvale koje dolaze od prijatelje ili članova obitelji, ili veća razina energije. Držite se toga i nakon nekog vremena i vaga će pokazati pomak.

8. Zamjena proizvoda

Dijeta je moguća i ako ste vegetarijanac, ne podnosite laktozu ili ste alergični na gluten. Samo zamijenite određene namirnice. Na primjer, ako ste vegetarijanac, proteine možete dobiti i iz graha, tofua i oraha, umjesto iz mesa i ribe. Ako pak ne smijete piti mlijeko, zamijenite ga mlijekom bez laktoze.

9. Ne izbjegavajte društvo

Nikad se nemojte odricati proslava ili bilo kakvih drugih društvenih događanja samo zato jer ste na dijeti. Pratite pravila svoje dijete prilikom naručivanja u restoranu ili drugih druženja i sve će biti u redu.

10. Zapamtite: to nije dijeta, to je promjena načina življenja

Ponavljajte si: mogu se posvetiti bilo čemu 21 dan! Nakon toga bit ćete iznenađeni pozitivnim rezultatima koji će vam biti inspiracija za daljnje ustrajanje u kvalitetnijem načinu života. [K.G.]

Izvor: Rider’s Digest