Nakon brojnih prosvjeda i peticije građana, Pongračevo napokon dobiva novu osnovnu školu

Nakon brojnih prosvjeda i peticije građana, Pongračevo napokon dobiva novu osnovnu školu
Foto: Screenshot Google Maps

Naselje Pongračevo na Trešnjevci, u kojem je u zadnjih petnaestak godina sagrađeno oko 2.000 novih stanova, u koje je, po nekim procjenama, uselilo oko 5.000 stanovnika, napokon će dobiti i novu školu.

Grad je, kako piše Večernji list, raspisao natječaj za gradnju objekta, vrijedan 38 milijuna kuna. Početak radova planiran je za lipanj 2020. godine, a završetak se očekuje u ožujku 2021. pa bi učenici iz Pongračeva u rujnu te godine trebali poći u novu školu.

Odluci da se krene u gradnju nove škole prethodili su prosvjedi i peticije građana koji su ukazivali na prekapacitiranost postojeće OŠ Augusta Šenoe te na opasnost kojoj se djeca izlažu prelazeći na putu do škole veoma prometnu Selsku cestu.

Školu s dvodijelnom sportskom dvoranom gradit će se na parceli omeđenoj ulicama Ivana Rabara, Višnje Stahuljak i Dinka Vitezića.

Škola u Pongračevu, prema glavnom projektu, trebala bi biti moderna katnica koja bi, uz 12 učionica, imala i kuhinju, blagovaonicu, knjižnicu i kabinete za nastavnike. Osim velike dvorane od gotovo 1000 kvadrata, djeci bi na raspolaganju bili i vanjsko igralište te ekovrt u kojem će moći uzgajati povrće i cvijeće.

Nova škola će biti područni objekt OŠ Augusta Šenoe na Selskoj, a njoj će nastavu u pohađati 240 učenika nižih razreda.