Mladen Tarbuk gostuje u Art Caffeu kod Borisa Homovca

Mladen Tarbuk gostuje u Art Caffeu kod Borisa Homovca
Foto: Unimedia

Svestrani glazbeni umjetnik: skladatelj, dirigent, pedagog, ravnatelj HNK u Zagrebu i Dubrovačkih ljetnih igara te aktualni predsjednik Hrvatskog društva skladatelja, gostuje kod Borisa Homovca u Art Caffeu.

Prisjeća se odrastanja u Sarajevu, studija na tri fakulteta i disperziji interesa u umjetničkom svijetu. Kritički progovara o sprezi politike i kulture, odnosima s hrvatskim ministrima kulture i burnom iskustvu ravnatelja HNK i brojnim problemima s kojima se morao suočiti.

Govori o suradnji u instituciji s tri zahtjevna ansambla, prisjeća se Mire Furlan i Mani Gotovac, ali i izazovima vođenja Dubrovačkih ljetnih igara, koje su već godinama u umjetničkoj i financijskoj krizi. Komentira glasine kako je sklon megalomanstvu i rastrošnosti u ravnateljskim foteljama, otkriva hoće li mu sinovi nastaviti njegovim stopama te stigne li zbog brojnih obveza uopće skladati.

Emisiju pogledajte premijerno na Z1 televiziji u četvrtak 20.5.2021. u 18.30 i u subotu u 23.00 sata a nakon toga i na službenom Youtube kanalu Art Caffe: https://youtu.be/TnXaemrD4g0, te na partnerskim televizijama: Tv Jadran, RTV HB, Tv Šibenik, SBTV, Prigorska tv, Vinkovačka plava tv i Trend Tv.