Makedonac kroz Hrvatsku švercao osam turskih državljana, preuzeo ih u Vrlici nakon što su pješice prešli granicu

Ilustracija | Foto: MUP

Policijski službenici Postaje granične policije Trilj, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23- godišnjim državljaninom Sjeverne Makedonije za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, policijski službenici su u petak, 11. kolovoza 2023. godine, oko 8.40 sati na području općine Vrlike zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnji strani državljanin.

U unutrašnjosti automobila nalazilo se osam osoba, državljana Turske koji su svi nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 23-godišnjak iz koristoljublja pomogao stranim državljanima u protuzakonitom kretanju na način da ih je, po prethodnom dogovoru, preuzeo na području općine Vrlika, nakon što su nezakonito pješice ušli na područje Republike Hrvatske.

Policijski su službenici prema osam stranih državljana Turske postupali sukladno Zakonu o strancima, dok je 23-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.