Na blagdan Velike Gospe ZET vozi po nedjeljnom rasporedu, uvode se i izmjene na nekim autobusnim linijama

Foto: Ivan Šabić

Na blagdan Velike Gospe, u utorak, 15. kolovoza, u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se nedjeljni vozni red, dok će u ponedjeljak, 14. kolovoza tramvaji prometovati prema subotnjem voznom redu.

Također, zbog tradicionalnih proštenja u Remetama i Stenjevcu, u utorak, 15. kolovoza, dolazi do izmjena na autobusnim linijama 119, 146, 203, 172, 176 i 177, a uvodi se i izvanredna autobusna linija Kaptol – Remete.

Zbog proštenja u svetištu Majke Božje Remetske, autobusna linija 203 (Svetice – Vinec – Kaptol), od 8 do 21 sat prometovat će skraćeno do Vineca, a istovremeno će biti uspostavljena izvanredna autobusna linija Kaptol – Remete koja će prometovati od Kaptola do raskrižja Ulice Remete i Ulice Ivana Česmičkog.

Tijekom proštenja u Stenjevcu, od 5 sati ujutro pa do večernjih sati, ovisno o stanju na terenu i procjeni Prometne policije, dolazi do izmjena u prometovanju autobusnih linija 119 (Črnomerec – Podsused most) i 146 (Reljkovićeva – Malešnica – Jankomir).

Autobus linije 119 vozit će uobičajenom trasom do raskrižja Ilice i Vrapčanske, nastaviti vožnju Ilicom i Alejom Bologne, skretati lijevo u Škorpikovu, desno na Samoborsku cestu i nastaviti uobičajenom trasom do krajnjeg odredišta. Istom trasom vozit će i u povratku, a na izmijenjenom dijelu trase koristit će sva usputna stajališta.

Autobusna linija 146 prometovat će skraćeno do kružnog toka koji povezuje Ulicu Ivane Brlić Mažuranić i Stenjevečku ulicu. Ulazno, odnosno izlazno stajalište bit će uspostavljeno poslije kružnog toka u Ulici Ivane Brlić Mažuranić, u smjeru Reljkovićeve.

U slučaju obustave prometa, a ovisno o procjeni policije, linija 146 će u popodnevnim satima ponedjeljka, 14. kolovoza prometovati djelomično izmijenjenom trasom u oba smjera:

Reljkovićeva – redovnom trasom do raskrižja ulica Stenjevec i Hrvatskih branitelja – Stenjevečka ulica – Samoborska cesta – i dalje redovnom trasom.

U utorak, 15. kolovoza, autobusi linija 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) zaustavljat će se u oba smjera i na stajalištu Gospodska.