OGLASILA SE POLICIJA: Evo što se sve događalo prije nego što je kombi s migrantima zaustavljen u Kustošiji

Foto: PU zagrebačka

Kombi s 32 ilegalna migranta jutros je, nakon prave filmske potjere, zaustavljen u Kustošijanskoj ulici, u Zagrebu. Što se sve događalo prije toga, objasnila je policija u službenom priopćenju.

“Danas, 19. siječnja u jutarnjim satima, na autocesti A1 u smjeru Zagreba policijski su službenici uočili kombi vozilo stranih nacionalnih oznaka za koji su posumnjali da prevozi strane državljane. Vozač kombi vozila se odbio zaustaviti na naredbe policijskih službenika te se vozilom dao u bijeg u smjeru Zagreba. Dolaskom do naplatne postaje Lučko, probio je spuštenu rampu te je, grubo kršeći prometne propise, nastavio vožnju kroz Zagreb”, objavila je PU zagrebačka.

Policijski službenici vozilo su pratili na siguran način, vodeći pri tom maksimalno računa o sigurnosti svih sudionika u prometu. U isto vrijeme, na području Zagreba angažirane su policijske patrole s ciljem zaprječivanja prolaska kombi vozila na ruti kretanja na mjestu koje će biti najsigurnije za blokadu obzirom na mjesto i potencijalnu brzinu vozila.

Dolaskom na područje Črnomerca, vozač kombi vozila nastavio se kretati Kvaternikovom ulicom u smjeru juga, a s obzirom na to da je postojala opasnost za ostale sudionike u prometnu i prolazeće građane zbog načina bijega vozača kombi vozila, policijski službenici su na Kustošijanskoj ulici službenim vozilom taktički djelomično zapriječili daljnji prolazak tom ulicom.

Dolaskom do kućnog broja 2A, vozač kombi vozila, ustrajan u bijegu, udario je u službeno vozilo. Međutim, upravo zbog taktike postupanja bio je prisiljen zaustaviti se.

Policijski službenici tada su uhitili vozača za kojeg je utvrđeno da se radi o 31-godišnjem državljaninu Moldavije, dok su se u vozilu nalazila 32 strana državljana. Gotovo svi strani državljani su neozlijeđeni, a liječnička pomoć pružena je jednom punoljetnom stranom državljaninu za kojeg je utvrđeno da je lakše ozlijeđen i jednoj maloljetnoj osobi za koju još nisu poznate kvalifikacije ozljeda, ali se prema prvim informacijama od liječnika radi o lakšoj ozljedi.

Iako se radilo o zahtjevnom postupanju zagrebačke policije, u samom događaju nitko od policijskih službenika niti građana nije ozlijeđen.

U tijeku je kriminalističko istraživanje.