Jelena Pavičić Vukičević odlazi iz Gradske skupštine! Već se zna i tko će je zamijeniti

Foto: Screenshot Youtube

Jelena Pavičić Vukičević, donedavna zamjenica gradonačelnika, a od smrti Milana Bandića i obnašateljica dužnosti šefa grada, napušta Gradsku skupštinu!

Informaciju o tome donosi Večernji list koji podsjeća da je Pavičić Vukičević zadnji put u javnosti viđena na na konstituirajućoj sjednici Gradske skupštine sredinom lipnja.

Otad su sazvane četiri sjednice, organizacija pete je u tijeku, a od bivše dogradonačelnice ni traga ni glasa.

Svoj mandat u Skupštini Jelena Pavičić Vukičević će stavit će u mirovanje, i to, kažu kažu u stranci Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, iz osobnih razloga.

Njeni kolege iz stranke neslužbeno kažu kako je rekla tek da aktivno bavljenje politikom više odmaže nego pomaže njezinu privatnom životu.

“Vodila je sjednicu Predsjedništva početkom tjedna, a slijede nam i unutarstranački izbori. Nije se izjasnila hoće li se kandidirati za predsjednicu, ali da se zaključiti da se, ako se povlači iz Gradske skupštine, povlači i od vođenja stranke, u kojoj je trenutačno vršiteljica dužnosti”, kaže jedan član Predsjedništva stranke Bandić Milan 365 te dodaje da će odraditi svoj mandat do unutarstranačkih izbora.

Na predsjedništvu je odlučeno i da će njezino mjesto u Skupštini zauzeti Nenad Predovan, politički tajnik BM365.

Ovom profesoru hrvatskog jezika i književnosti i filozofije nije prvi put da ulazi u gradski parlament, u prošlom je mandatu šest mjeseci mijenjao Nenada Matića sa Zelene liste kad je Matić odlučio pauzirati mandat zbog parlamentarnih izbora. I sada je Predovan tek privremeno u ovom tijelu jer je, kaže on, Jelena Pavičić Vukičević stavila mandat u mirovanje također tek na razdoblje od pola godine.

Potvrdio je Predovan da će sjesti na mjesto bivše dogradonačelnice, a na internetskoj stranici Skupštine već se navodi kao predsjednik Kluba gradskih zastupnika Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti.