Gotovac zatražio od SDP-ovih zastupnica i zastupnika u Gradskoj skupštini da podnesu ostavke!

Foto: Screenshot N1

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Viktor Gotovac zatražio je od SDP-ovih zastupnica i zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba da podnesu ostavke na funkcije koje su bile dogovoren koalicijskim sporazumom.

SDP-ov predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović potvrdio je u subotu da je zagrebački Gradski odbor SDP-a odlučio prekinuti koalicijski sporazum s platformom Možemo, no ustvrdio je kako to ne znači da je prekinuta koalicijska suradnja, ona ide dalje. S druge strane, šef SDP-a Peđa Grbin u subotu je tvrdio da odluka nije donesena, podsjeća televizija N1.

Danas se oglasio predsjednik Gradske organizacije. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Gradski Odbor SDP-a je u petak, 9. rujna 2022. godine, na 8. sjednici većinom glasova (18 za, 2 protiv i 1 suzdržan) donio odluku o raskidanju Sporazuma o programskoj suradnji i formiranju većine u Gradskoj skupštini Grada Zagreba sklopljenog dana 16. lipnja 2021. godine s Klubom zastupnika Možemo! – politika platforma i partnerima.

Dosadašnji Sporazum Gradski odbor SDP Zagreb smatra iscrpljenim modelom u ostvarivanju nastojanja, predanosti i političkih odrednica SDP-a vezanih uz uspješno rješavanje štete i gradskih problema koji su nastali djelovanjem prethodnih administracija.

GO SDP Zagreb predan je suradnji sa strankama koji istinskim i iskrenim zajedničkim i partnerskim pristupom nastoje djelovati na korist građana Grada Zagreba.

Budući da Sporazum više nije na snazi, kao predsjednik Gradske organizacije, zatražio sam od zastupnica i zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba da podnesu ostavke na funkcije koje su bile dogovorene Sporazumom.”