NOVI RASPORED: Od danas će se otpadni papir te plastična i metalna ambalaža odvoziti svakog tjedna

SVE O ODVAJANJU BIOOTPADA: Što sve ide u smeđe spremnike, a što se u njih ne smije staviti?
Foti: Čistoća

Od danas će se otpadni papir te plastična i metalna ambalaža odvoziti svakog tjedna. Rasporedi odvoza nalaze se na naslovnici www.cistoca.hr, a mogu se provjeriti i pozivom na broj 072 500 400 (cijena lokalnog poziva).

Iz gradske Čistoće naglašavaju da je to rezultat “kontinuiranog praćenja i oblikovanja usluga prema potrebama korisnika, ali i sve veće svijesti naših sugrađana o važnosti pravilnog odvajanja otpada”.

Odvoz otpadnog papira iz plavih spremnika te plastične i metalne ambalaže putem žutih vreća obavljat će se prema novom rasporedu po gradskim četvrtima i mjesnim odborima grada Zagreba.

Podjela namjenskih žutih vreća za odlaganje plastične i metalne ambalaže korisnicima bit će usklađena s novim brojem odvoza.

Biootpad u gradskim četvrtima Donja Dubrava, Sesvete i Donji grad odvozi se promijenjenim danima odvoza, radi optimizacije programa odvoza.

“Molimo građane za pridržavanje rasporedima odvoza otpada i obvezi predavanja bioorazgradivog, reciklabilnog, problematičnog i glomaznog otpada odvojeno od miješanog komunalnog otpada sukladno propisanim uslugama”, poručuju iz Čistoće.