Evo tko su novi članovi Uprave Zagrebačkog holdinga

Evo tko su novi članovi Uprave Zagrebačkog holdinga
Foto: Grad Zagreb

Skupština Zagrebačkog holdinga u sastavu: gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, nakon provedenog javnog natječaja objavila je odluku o odabiru nova tri člana Uprave Holdinga.

Novoj, sada peteročlanoj Upravi Holdinga, uz aktualnog predsjednika Uprave Nikolu Vukovića i člana Ante Samodola, pridružit će se Ivan Novaković, Boris Sesar i Matija Subašić-Maras, stoji u priopćenju dostavljenom medijima.

Novoizabrani članovi Uprave imaju višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u domaćim i međunarodnim kompanijama kao stručnjaci u područjima IT-a i digitalne transformacije, restrukturiranja i poslovnog razvoja te upravljanja ljudskim potencijalima.

U nastavku donosimo kratke biografije objavljene uz vijest o imenovanju.

 

IVAN NOVAKOVIĆ

Ivan Novaković
Foto: Grad Zagreb

Dugogodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama Ivan Novaković stjecao je posebice na području strateškog razvoja, razvoja poslovanja i upravljanja imovinom i uslugama.

Kao direktor razvoja novih biznisa u INA d.d. bio je zadužen za izradu dugoročne strategije razvoja grupe u kontekstu globalne tranzicije prema obnovljivim izvorima energije, uključujući teme e-mobilnosti, proizvodnje energije, digitalnih usluga i drugih investicijskih projekata. Obnašao je funkciju predsjednika Uprave tvrtke STSI d.o.o. (članica INA grupa).

 

BORIS SESAR

Boris Sesar
Foto: Grad Zagreb

Kao potpredsjednik i direktor u međunarodnim telekomunikacijskim i IT kompanijama Boris Sesar posjeduje veliko iskustvo u IT-u i digitalnoj transformaciji.

U United grupi bio je je zadužen za poslovanje grupe s poslovnim korisnicima u sedam država, s fokusom na transformaciju B2B poslovanja. Prije toga obnašao je funkciju potpredsjednika za B2B konvergenciju u Deutsche Telekom Europe u Frankfurtu i Bonnu. U Hrvatskom Telekomu od 2012. do 2017. obnašao je poziciju direktora poslovne prodaje malim i srednjim poslovnim korisnicima.

 

MATIJA SUBAŠIĆ–MARAS

Matija Subašić-Maras
Foto: Grad Zagreb

Matija Subašić-Maras raspolaže bogatim iskustvom u upravljanju ljudskim potencijalima, s naglaskom na procese transformacije velikih sustava.
Višegodišnje iskustvo  u upravljanju ljudskim potencijalima i na poslovima transformacije poslovanja stjecala je kao direktorica ljudskih potencijala u Croatia osiguranju odnosno Adris grupi, a kao direktorica za ljudske potencijale radila je i za farmaceutsku industriju, u kompanijama PLIVA  i GlaxoSmithKline.