GRAD ZAGREB OBJAVIO: Radnici Zrinjevca kose na +34, zaposlit ćemo još 100 ljudi na održavanju zelenila

GRAD ZAGREB OBJAVIO: Radnici Zrinjevca kose na +34, zaposlit ćemo još 100 radnika na održavanju zelenila
Foto: Facebook / Grad Zagreb

Na svojoj Facebook stranici Grad Zagreb objavio je radnice Zrinjevca koju u subotu popodne, na temperaturi od 34 stupnja u hladu, kose travu.

U objavi također stoji da će zagrebački “Zagrebački holding trajno zaposliti oko 100 dodatnih radnika na održavanju zelenila i pojačati mehanizaciju koja može brže i kvalitetnije uklanjati posljedice eventualnih nepogoda kako bi ubuduće Grad Zagreb bio u potpunosti spreman i na ovakve izazove”

U nastavku pročitajte kompletnu objavu:

“[Zagreb, subota popodne, radnici Zrinjevca na poslu, +34 C u hladu, stvarni osjećaj je +37 C]
Prve dvije godine ove gradske uprave košnja je prošla uredno bez ikakvih problema. Neusporedivo je to s vremenskim uvjetima u proljeće i ljeto ove godine. Uz to, krajem srpnja je Zagreb pogodila najveća oluja unazad 160 godina od kad se provode mjerenja te je početkom kolovoza prijetila i poplava.
Istu večer nakon srpanjskih oluja zajedničkim djelovanjem svih gradskih službi – Zagrebačkog holdinga, ZET-a i vatrogasaca – sve glavne ulice su bile raščićene i već ujutro je grad uredno funkcionirao. Velika je to zasluga naših radnika.
Uklanjanje najhitnijih posljedica nevremena i opasnih stabala na javnim površinana od strane Zrinjevca je potrajalo tjednima i zbog toga je dodatno došlo do poremećaja u programima košnje. Vrijedni radnici Zrinjevca i ostalih gradskih službi rade i u najtežim uvjetima kako bi se tijekom rujna sve vratilo u normalu.
Jasno je da su zbog klimatskih promjena tradicionalni ciklusi košnje postali nedovoljni i iako se broj operativnih radnika nije smanjivao proteklih godina taj broj ne odgovara potrebama u ovakvim izvanrednim uvjetima. Zbog toga će Zagrebački holding trajno zaposliti oko 100 dodatnih radnika na održavanju zelenila i pojačati mehanizaciju koja može brže i kvalitetnije uklanjati posljedice eventualnih nepogoda kako bi ubuduće Grad Zagreb bio u potpunosti spreman i na ovakve izazove.
Oni koji tome žele doprinijeti su dobrodošli. Natječaji za posao dostupni su na stranicama Zagrebačkog holdinga.”