Država nudi u najam 20 stanova u Zagrebu, cijene su povoljne, ali…

Državni ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je javni poziv za podnošenje ponuda za najam stanova u Zagrebu.

nekretnine_620

Kako je navedeno u javnom pozivu, radi se o 20 stanova koji su u vlasništvu Republike Hrvatske. Riječ je o stanovima različitih veličina – najmanje ima površinu od svega 16,12 metara četvornih, a najveći ima 76,93 “kvadrata”.

Početne cijene najma su dosta skromne, kreću se od 241 pa do 1.153,95 kuna mjesečno, ali ni stanovi, barem neki od njih, koliko se može razabrati iz šturog opisa, neće budućim stanarima pružiti neki naročit luksuz.

Naime, u opisu pet od 20 stanova stoji i napomena da je sanitarni čvor zajednički. U dva sllučaja radi se o stanovima na 3. katu, a taj zajednički sanirani čvor je u prizemlju. Ukratko, te “stambene jedinice” kao da nisu iz ovog vremena.

Rok za podnošenje prijava na javni poziv istječe 16. prosinca 2015. godine do 13,30 sati.

S najpovoljnijim ponuditeljem za svaki pojedini stan zaključit će se ugovor o najmu stana na rok od 5 godina, uz mogućnost nakon isteka roka sklapanja novog ugovora na slijedećih 5 godina ukoliko najmoprimac u potpunosti izvršava obveze iz ugovora. Ugovorom će se regulirati uvjeti održavanja i korištenja stana, ističe se u javnom pozivu.

Kompletan javni poziv možete pogledati na ovom linku.