Čelnik Microsofta objasnio nužnost novog pristupa sigurnosti

Satya Nadella, CEO Microsofta, održao je jučer na Microsoft Government Cloud Forumu u Washingtonu u SAD-u, izlaganje o nužnosti novog pristupa sigurnosti u okviru kompanijske filozofije mobile-first, cloud first.
satya_nadella
Tijekom govora pokazao je kompanijski pristup cybersigurnosti kako bi se bolje zaštitilo klijente te prezentirao kako Microsoftove tehnologije funkcioniraju jedna s drugom te s drugim rješenjima, a sve s ciljem pružanja kompletne, brze i sigurne usluge za kompanije.

Pokazano je i kako kompanijske tehnologije štite klijente od krađe identiteta, gubitka podataka te instalacije malwarea.

Između ostalog najavljeno je osnivanje Cyber Defense Operation Center (CDOC) u okviru kojeg će se okupiti stručnjaci iz kompanije s ciljem zaštite i otkrivanja cyber prijetnji i što brže reakcije na njih te Enterprise Cybersecurity Group (ECG) sastavljenog od stručnjaka koji će nuditi rješenja i usluge koje pomažu organizacijama da moderniziraju svoje IT platforme, naprave migraciju u cloud i sačuvaju podatke.

Više informacija o izlaganju možete pročitati na službenom kompanijskom blogu – http://blogs.microsoft.com/blog/2015/11/17/enterprise-security-for-our-mobile-first-cloud-first-world/