NAJAM DRŽAVNIH STANOVA: Za 21 stan stiglo više od 300 ponuda, jedan je bio posbno zanimljiv

kljucevi-brava

U Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom u utorak je održano javno otvaranje ponuda pristiglih na natječaj za najam državnih stanova u Zagrebu.

Za 21 stan s natječaja pristiglo je više od 300 ponuda, te se predviđa sklapanje ugovora o najmu za 20 stanova koji su bili predmetom natječaja.

Najviše je pristiglo ponuda za stan na adresi Brace Cvijića 32, čak 38 ponuda, dok za stan u Babonićevoj nije pristigla niti jedna ponuda, objavio je Državni ured za upravljanje državnom imovinom.

Za stan u Ilici površine 46,51 m2 pristiglo je 28 ponuda, te je drugi po iskazanom interesu, a slijedi ga stan od 36,95 m2 u Preradovićevoj za koji je pristiglo 25 ponuda.

“U odnosu na dosad provedene natječaje za najam stanova u vlasništvu Republike Hrvatske, za ovaj posljednji natječaj iskazan je najveći interes potencijalnih najmoprimaca te se još jednom pokazalo kako postoji tržište za najam stanova u vlasništvu države”, doznaje se u Državnom uredu.

Natječaj je trajao od 20. srpnja 2016. do 23. kolovoza 2016., te se po završetku natječaja, u utorak 23. kolovoza iza 14:00 sati pristupilo javnom otvaranju ponuda koje je zbog velikog broja pristiglih ponuda potrajalo do 17:30 sati uz prisustvo velikog broja potencijalnih ponuditelja koji su aplicirali na natječaj.

brace-cijica-32
Braće Cvijića 32 – Neboder u kojem se nalazi stan za koji je stiglo najviše ponuda

Komisija za javno otvaranje ponuda u sastavu Državne nekretnine d.o.o. i Državni ured za upravljanje državnom imovinom vrši konačnu obradu pristigle dokumentacije. Po završetku obrade dokumentacije rezultati natječaja će biti objavljeni na web stranicama www.hr-nekretnine.hr i www.imovina.gov.hr te će svaki pojedini ponuditelj koji je sudjelovao na natječaju biti obaviješten i pismenim putem o rezultatima natječaja. [I.Z.]

Foto: pixabay.com, Google Street View